30 juni 2017
11:00

Södra FF

Referat: IFK Skövde FK 2 - Södra FF

Välkomna ska ni, och VI vara, till Skadevi cup 2017. Allt från resa och inkvartering har gått bra, alla mår bra och är vid gott mod. Det är spänt, nervöst. Det gäller oss allihop tror jag! Premiär mot IFK Skövde! Skövde som tar ledningen efter en väldigt passiv start från oss. Detta sker direkt i matchupptakten, och tar oss ordentligt på sängen. Sakta men säkert vaknar vi till under halvleken, men det är Skövde som håller i taktpinnen, skapar en del farliga chanser, och vinner närkamper och känns klart hetast. 1-0 blir halvtidsresultatet. I andra halvlek har vi skakat av oss de värsta nerverna, börjar ta i och kämpa, hittar positioner och "vårat" spel. Båda lagen spelar ut ett bra kantspel, men vi har ätit oss in i matchen nu, börjar skapa chanser och det är allt jämnare spelmässigt. Vi har svårt med den sista skärpan i avsluten, men Skövdes målvakt gör ett par vassa räddningar på slutet. Vi ger inte upp även om tiden är på väg att rinna ifrån oss, men med matchens absolut sista spark, skickar Anton LU in ett distansskott som utjämnar till 1-1. Skövde hade mer chanser än oss totalt sett men, andra halvlek är det snudd på favör Södra. Självklart är vi nöjda med 1-1 med tanke på att vi inte hade mycket alls i första halvlek, och skall vara glada det bara stod 1-0 då, vi tar med oss andra halvlek vidare i turneringen, och tackar Skövde och hitresta stödet i form av Malin (Luddes mamma) för en bra match och stöd. Vi jobbar och fokusera vidare på nästa match! / Dennis, Adde, Robban,Jonas